מהי תעשיית ההיי טק שכולם מדברים עליה

תוכן עניינים

אנשים רבים מקווים ומייחלים לעבוד בתעשיית ההיי טק בלי שהם מבינים לעומק על מה בעצם מדובר ומה זה אומר לעבוד בהיי טק. אין ספק שלתעשייה זו יש הילה מיוחדת ולעיתים נדמה שמי שמועסק בה שולט בסדר היום שלו, יכול לבחור את שעות העבודה שלו, מרוויח משכורת גבוהה בהרבה מהממוצע והידוע בשוק ובאופן כללי נהנה מהטבות רבות שלא קיימות במגזרים אחרים. בפועל זה אולי נכון בחלקו אך בהחלט לא באופן גורף. יש הרבה משותף לחברות היי טק רבות אך הן יכולות לעסוק בתחומי פעילות שונים לחלוטין זה מזה. המראה של אזורי תעשייה עם בנייני ענק שמלאים במשרדים ומסעדות אולי קורץ להרבה אנשים אך צריך להבין מה הכוונה כאשר מדברים על היי טק באופן כולל וגורף ולהבין את המשמעות כשצוללים פנימה ומכירים את העולם הזה.

 

מה זה אומר לעבוד בתעשייה הזו?

בעיני מביני עניין בתחום כמו אורי אלטר עולם ההיי טק מיד מקושר לתחומי מחשבים, תוכנה, חומרה, אינטרנט, סייבר, המצאות וסטארט אפים. כל אלה יכולים להיות חלק מהשירותים שתציע חברת היי טק ללקוחות שלה והלקוחות האלה יכולים להיות פרטיים או עסקיים, ישראליים או תושבי חוץ ובמקרים מסוימים הלקוחות יכולים גם להיות משרדי ממשלה. תחומי העיסוק יכולים להיות מגוונים ולהינתן מקרוב או מרחוק – תמיכה טכנית לעובדים, הטמעה והדרכה של תוכנות או אפליקציות לשימוש שוטף, מתן מידע והנחיות איך להגן על הרשת הפנימית וכמובן כל מה שקשור לאבטחת מידע, תחום שחייב להתבצע באופן אישי ומותאם לכל חברה וארגון בנפרד. כשמדברים על עבודה בהיי טק בהרבה מקרים מדברים בעצם על תנאי ההעסקה שלמתבונן מן הצד נראים ייחודיים ונוחים אך לא תמיד כל הנוצץ זהב ועל מנת לוודא שאכן תנאי ההעסקה קורצים ומפתים צריך להבין לעומק מה מהות התפקיד ואיך היא באה לידי ביטוי מעשי.

איך מגיעים להיי טק?

על מנת להיכנס לתעשיית ההיי טק לא תמיד צריך ניסיון אך בהחלט נדרשת השכלה מסוימת עבור לא מעט מהתפקידים. הלימודים הנדרשים בדרך כלל הם תואר אקדמי במדעי המחשב או במנהל עסקים ואפשר גם ללמוד קורסים מקצועיים ממוקדים במקצועות הנדרשים – אבטחת מידע, QA, תכנות בשפות שונות ועוד. כדאי להתכונן לשעות עבודה מרובות בתחילת הדרך על מנת להתרגל לתפקיד החדש ולצורך הכרות עם המערכות המקצועיות שעובדים בהן וכמובן כדי להבין לבד שינויים בין מקומות עבודה שונים שהעובד עצמו כבר עבד בהם. חשוב לדעת את השפה האנגלית ברמה גבוהה לכל הפחות (עבור הרבה תפקידים נדרשת שפת אם) שכן רוב היומיום של עובדי ההיי טק מתבצע באנגלית, גם בינם לבין עצמם וגם אם החברה עצמה ממוקמת בישראל.

מעוניינים לפרסם מאמר באתר?

השאירו פרטים ונציג ייצור אתכם קשר

שתפו עם חברים
פופולרי באתר