הורות משותפת – כל מה שצריך לדעת

תוכן עניינים

עבור רבים מאיתנו, ככה נראה החלום הישראלי על משפחה נורמטיבית: משכנתא, שני ילדים וחביתה, קוטג‘ וירקות חתוכים. ממש כמו שיש אתרים ואפליקציות באמצעותם אנחנו יכולים לנסות ולמצוא בן או בת זוג, ככה יש גם אתרים שמטרתם לסייע לנו למצוא הורות משותפת. באתרים האלה אפשר לכתוב על עצמכם, מה אתם בדיוק מחפשים ולנסות את מזלכם. כן, אם הדרך הרגילה לא עובדת מכל סיבה שהיא או שאותה דרך ”מקובלת“ לא מתאימה לכם, זו בהחלט יכולה להיות אלטרנטיבה ששווה לשקול אותה בחיוב. נשים רבות מבינות את החשיבות והמשמעות של דמות אב עבור ילדים ולכן הן מוכנות לעשות את המאמץ הזה, כמובן שמבחירה.

 

מדוע מדובר בפתרון אידיאלי?

גברים רבים לא רוצים להתחייב בתוך קשר שמצריך מעורבות לקשר זוגי. הם פשוט רוצים להגשים את החלום להיות אבא. פשוט וכן, יש יאמרו הרבה פחות מורכב. בבלוג ואתר התוכן מגזין לאב, תוכלו להיחשף לתכנים נוספים בנושא ולחקור. אז מסתבר שזה עובד. גברים רבים נהנים מהעובדה שהם פשוט רוצים להישאר רווקים לנצח ולא להתחייב למשפחה או בית, מצד שני הם לוקחים חלק פעיל בגידול הילד או הילדים. ממש כמו הורים גרושים שחתמו על הסכם הורות משותפת, רק בלי שבירת הכוס ועורכי דין. עדיין מדובר בסוג של חיבור שאמור להתקיים בין שני אנשים מבוגרים, רק בלי הרומנטיקה. יש הרבה הורים שחולקים הורות משותפת ואומרים שזה אפילו יותר עמוק מזוגיות רגילה. הכל סביב הילדים. אנשים יכולים לכבד ולאהוב אחד את השני גם בלי להתחתן.

 

איך עושים את זה נכון?

ברגע שיש זוג שמעוניין להביא ילדים לעולם אבל לא רוצים לחיות ביחד ולנהל זה לצד זו את אותו משק בית, יש להם את אותה השקפת עולם, זה בהחלט יכול לעבוד. למה צריך שיהיה הסכם? בדיוק כפי שזוג מתחתן, מביא לעולם ילדים ואז בשלב מסוים מחליט להתגרש, וחייב להיכתב הסכם בכל מה שקשור להתנהלות עם הילדים, ככה גם בהורות משותפת צריך הסכם כתוב. ההסכם יקבע את החלוקה של ההורים, מתי ואיפה הילדים נמצאים במהלך השבוע, בסופי שבוע ובחגים. גם בנוגע למזונות הדעות חלוקות ולכן חשוב להבין איך רוצים לגדל את הילד או הילדים המשותפים, מראש. ההסכם מגדיר את המשפחה לפי מה שנכון ומה שמתאים. הוא בא לעשות סדר.

מתי עושים את ההסכם?

המטרה היא לנסח את ההסכם לפני שנכנסים להריון. ההסכם צריך להיות מנוסח על ידי עורך דין וחתום בחתימה של נוטריון כדי שיהיה לו תוקף משפטי. לאחר לידת התינוק, רצוי ואף מומלץ לאשר שוב את ההסכם הזה בבית משפט ואז הוא מקבל תוקף יותר חזק. מטרת העל של הסכם הורות משותפת היא טובת הילד. יש למעשה כמה דברים שחייבים להיות כתובים ומנוסחים בהסכם. אחד מהם היא תקופת ההריון. האם במהלך ההריון יהיה ליווי של האב? מי יממן את הבדיקות הרפואיות במהלך ההריון? סעיף נוסף שחשוב להוסיף הוא איך תהיה חלוקת הנטל בין שני הצדדים?. עוד סעיף שחשוב להתייחס אליו הוא השם של הילד. כן, זה אמנם נראה או נשמע מוזר אבל זה משהו שיכול לעורר מחלוקות. בנוסף, חשוב להכניס להסכם סעיף המכונה ”הצהרות הצדדים“. שני הצדדים שלא בזוגיות ולא מנהלים ביחד משק בית ולכן חשוב להחליט על מקום מגורים של הילד.

 

האם יש פערים בין ההסכם לבין החיים?

ההסכם אמור להיכנס למגירה כי החיים דינמיים אז הוא נותן את המסגרת.

מעוניינים לפרסם מאמר באתר?

השאירו פרטים ונציג ייצור אתכם קשר

שתפו עם חברים
פופולרי באתר