איך מתמודדים עם נידוי חברתי בעקבות מחלה?

תוכן עניינים

ילדים הם בהחלט הדבר שהכי חשוב לנו ההורים בחיים, אבל לא מעט פעמים אנו רואים כיצד אכזריות או אפילו רשעות של ילדים פוגעת באחר, בחלש, בזה שקשה לו, בזה שאם מזהים אצלו נקודת תורפה, זה פוגע בו ובגדול. אנחנו שומעים על חרמים במסגרות חינוכיות, על ילדים שמתנכלים לאחרים ואין ספק כי אחד המצבים היותר לא פשוטים להתמודדות הוא כאשר הילד שלנו סובל ממחלה או בעיה רפואית ואז חוץ מכל הנושא הרפואי הוא גם צריך להתמודד עם הקשיים החברתיים. איך מתמודדים עם נידוי חברתי בעקבות מחלה?

 

צרו עבור הילד שלכם סביבה תומכת

אם אתם יודעים שלילד שלכם יש בעיה רפואית כמו למשל שמופיעים לו טיקים – אותן תנועות בלתי רצוניות, שהוא סובל מבעיות בהתפתחות, או שאבחנו אצלו כל מחלה אחרת, חשוב שתהיו מודעים לכך שהוא עלול לסבול גם ממצבים חברתיים מורכבים. עצם העליה במודעות לגבי זה, תאפשר לכם להיות מוכנים ולעטוף את הילד שלכם בהרבה חום ואהבה. תוכלו להסביר לו מדוע הילדים מתנהגים בצורה כזו ולתת לו כלים שיחזקו אותו במהלך הדרך. המטרה שלכם היא בעצם לחזק את הביטחון והדימוי העצמי של הילד שלכם ולהעצים אותו במקומות שהוא כבר גם ככה מרגיש חזק.

היעזרו במי שצריך כדי להתמודד עם הנידוי החברתי

אם אתם מרגישים שההטרדה עברה את גבול הטעם הטוב וגם אתם חשים חוסר אונים, שווה להתייעץ עם איש מקצוע כמו פסיכולוג ילדים או מדריכת הורים. אותו איש מקצוע יוכל להכווין אתכם איך מתמודדים עם נידוי חברתי גם מול הילד, גם מול הגורמים החינוכיים האחראיים כמו מנהלת, מחנכת או מורה וגם מול הילדים האחרים וההורים שלהם. מאוד חשוב שלא לעשות צעדים קיצוניים על דעת עצמכם שיכולים רק להחמיר את המצב עוד יותר.

מעוניינים לפרסם מאמר באתר?

השאירו פרטים ונציג ייצור אתכם קשר

שתפו עם חברים
פופולרי באתר