האם יש לי ממה לחשוש? טיפול באין אונות

תוכן עניינים

מנתונים עולה כי מחצית מהגברים מגיל 50 ומעלה סובלים מבעיות בתפקוד המיני. למעשה, ככל שעולים בגיל, השכיחות לבעיות בזקפה עולה, אך לא מדובר במצב שקיים רק אצל הקהל המבוגר. גם גברים צעירים יותר סובלים מבעיות שונות, אך ששם בשל מבוכה או ביישנות, יש פחות פניות לגורמים רפואיים וחיפוש אחר טיפול באין אונות. אז בואו לא נשכח. אנחנו נמצא בשנות ה-2000. רמת החשיפה לידע גבוהה מאי פעם והמודעות בנושא עולה כל הזמן. אין מה להתבייש ואין ממה לחשוש. אפשר לטפל.

 

כיצד נהוג לחלק את הגורמים המובילים לבעיות בתפקוד המיני?

כל גבר לוקח את היכולת שלו להגיע לזקפה מלאה לאורך זמן ולהנות מחיי מין עם רמת סיפוק גבוהה, מה שנקרא גם כוח גברא כמובן מאליו. תחום האורולוגיה מתייחס יותר למקרים האורגניים שיוצרים בעיות בתפקוד המיני, גורמים פיזיולוגיים כמו סוכרת, בעיות נוירולוגיות, מצבים שנוצרים לאחר ניתוחים מורכבים כמו ניתוחי בטן או מעיים, גברים אשר נוטלים באופן זמני קבוע תרופות פסיכיאטריות שמובילות להשפעה סביב הנושא הזה של בריאות מינית, גברים הנוטלים תרופות לאיזון רמות לחץ הדם ועוד.

 

אמנם כל אותן תרופות מסייעות לאיזון ופתרון הבעיה ממנה הגבר סובל בין אם זה תרופה שעוזרת במצבים של דיכאון ובין אם תרופה שמאזנת את לחץ דם, אבל מנגד ובהדרגה, ככל שהזמן עובר, אותם גברים מפתחים בעיות אין אונות ומתקשים להגיע לזקפה, מפתחים שפיכה מאוחרת, החשק המיני שלהם יורד ועוד.

 

מה לגבי שינויים הורמונליים?

החל מגיל 40, אצל כל הגברים מתחילה ירידה בהורמוני המין הגבריים. למעשה, גם כאן, ככל שעולים בגיל, הירידה בהורמונים האלה הולכת וגוברת. ממחקרים עולה כי בעשר השנים האחרונות, הורמון הטסטוסטורון יורד בצורה משמעותית יותר. חשוב להבין שהורמון הטסטוסטורון, לא קשור לזקפה, הוא קשור לחשק המיני ואז יש פחות בעיות. הבעיות מתחילות שיש הפרעה גם בזקפה וגם בחשק המיני.

איך נעשה האבחון?

רפואה מותאמת אישית מאוד הכרחית במקרה כזה. תשאול של הפציינט הוא הדבר החשוב ביותר בתהליך אבחון של בעיות בתפקוד המיני. במידת האפשר, עדיף להגיע למרפאה עם בת הזוג ואז גם לה יש מה להוסיף וזה תורם מאוד לתהליך האבחון. לאחר התשאול, יעבור המטופל בדיקה גופנית. במהלך הבדיקה, יבדוק הרופא האורולוג את התחושה וגם את העצבוב וגם את זרימת הדם העורקית הפינילית (באיבר המין). ברוב המקרים, בדיקה זו מאפשרת להבין בצורה מאוד מדוייקת מה בדיוק הבעיה ואז גם להתאים את הטיפול המתאים.

 

איזה טיפולים יכולים לעזור בבעיה של אין אונות?

בדרך כלל מתחילים עם כדורים ממשפחת ה- FDA5 כמו ויאגרה, ויאליס, סיאליס, לוויטרה. אותן תרופות משפרות את זרימת הדם לאיבר המין. במידה והמטופל מגיב לטיפול בצורה טובה וחיובית, אז אפשר להגיד שנפתרה הבעיה. ברגע שאין תגובה או שנוצר מצב שמתפתחות להן כל מיני תופעות לוואי, יש טיפול נוסף שנקרא גלי הלם.

 

חשוב להבין שרק אחוז קטן יחסית מהגברים שמגיעים לקבל טיפול, נמצאים מתאימים לגלי ההלם. הטיפול מוכר לנו מעולמות אחרים של פיזיותרפיה ואורתופדיה. כלומר המטרה היא לזעזע ולשפר את זרימת הדם ובמידה ויש הסתיידויות, אז גם אותן הטיפול מפרק. מה שקורה בעצם באמצעות הטיפול הזה הוא שזרימת הדם משתפרת בצורה משמעותית מאוד.

 

איך הטיפול מתבצע?

המטופל שוכב, מצמידים מתמר בחמישה מקומות שונים באיבר המינים, אין כאבים והמטופל לא מרגיש תחושה של אי נוחות ואין תופעות לוואי. את הטיפול עושים בין 1-2 פעמיים בשבוע ואחוזי ההצלחה למי שמתאים לטיפול מאוד גבוהים.

מעוניינים לפרסם מאמר באתר?

השאירו פרטים ונציג ייצור אתכם קשר

שתפו עם חברים
פופולרי באתר