פיתוח מציאות מדומה? מזמן כבר לא רק עבור משחקים

תוכן עניינים

פיתוח מציאות מדומה

ביום יום שלנו אנחנו חיים במה שנקרא מציאות. אנו עושים שימוש בחמשת החושים שלנו: טעם, מישוש ריח ושמיעה. בנוסף, יש לבני האדם עוד חושים או יכולות נוספות כמו למשל חוש העיבוד, חוש הניתוח, חוש האיזון ועוד. אז למה מתכוונים כשאומרים פיתוח מציאות מדומה?

 

פיתוח vr משמעותו הדמייה של המציאות הקיימת בה אנו חיים רק שבעזרת תוכנות ומשחקי מציאות מדומה אנו יכולים להרגיש כאילו אנחנו נמצאים במקום מסוים עם כל החושים שלנו, מבלי באמת להיות בו. אותם חושים נוספים מאפשרים לנו להזרים מידע אל המוח. השימוש בטכנולוגיית פיתוח vr אנו מקבלים את האפשרות להימצא בתוך סביבה שאיננה המציאות, לחקור אותה ואפילו לבצע בה מגוון של פעולות.

 

פיתוח vr – איך זה בעצם עובד?

כאשר מתייחסים לפיתוח של מציאות מדומה, הכוונה היא ברוב המקרים לשימוש בתוכנות טכנולוגיות מתקדמות, כגון צילום vr360. יש כל מיני מערכות המבוססות על הטכנולוגיה הזו המציעות לציבור ברחבי העולם מגוון מוצרים המייעלים ומשפרים את חייהם.

 

כאשר מפתחים משחק או תוכנה המבוססים על מציאות מדומה יש כל מיני דברים שחשוב לקחת בחשבון כמו שדה הראיה של האדם. אנו מסוגלים לראות בערך בשדה ראיה של 180 מעלות. כאשר קיימת הרמוניה בין התוכנה שאנחנו רוצים לפתח, החומרה והמידע שנמצאים בתוכה ובין מערכות החושים שלנו, האדם שייקח חלק בתהליך באמת יכול להרגיש שהוא נמצא בסביבה המדומה הזו.

 

באילו תחומים ניתן לשלב פיתוח מציאות מדומה?

ובכן יש מגוון של תחומים בהם אנו יכולים לשלב תוכנות של vr ולא רק משחקי מציאות מדומה. החל מתחום התיירות והטיסות, דרך תחום הרפואה ועד תחומים כמו אמנות, תרבות וספורט.

כאשר מחליטים לפתח תוכנה כזו, חשוב מאוד לשים דגש על אפיון הצרכים, לבחור בחברה מקצועית המתמחה בפיתוח תוכנות המבוססות על מציאות מדומה.

 

מעוניינים לפרסם מאמר באתר?

השאירו פרטים ונציג ייצור אתכם קשר

שתפו עם חברים
פופולרי באתר