מחלות נפש קשות – אפשר להתמודד

תוכן עניינים

כבני אדם קיימים קשרים מורכבים בין הגוף לנפש, היוצרים את האחד השלם. ממש כשם שיש בעיות פיזיות הפוגעות בתפקוד הגוף ומפריעות לפעילותו התקינה, לעיתים נוצרות מחלות גם בנפש.
מחלות שכאלה יכולות להיות פשוטות וחולפות תוך זמן קצר, לעומת מחלות נפש קשות, איתן האדם מתמודד לאורך זמן ואף למהלך כל חייו. מחלת נפש יכולה להיווצר מקשת רחבה של סיבות: גורמים גנטיים, חווייה קשה או טראומה אותה האדם חווה, הסביבה בה הוא נמצא ועוד. קיימים סוגים שונים של טיפולים למחלות מסוג זה.

חשיבות הזיהוי המקדים לצד טיפול רפואי

במקרים רבים, אנשים המתמודדים עם מחלות נפש נתפסים ככאלה עם התנהגות שקשה להבין אותה, כגון קשיי נשימה חרדה חסרת פרופורציות, התקפים פסיכוטים ועוד. אולם אם יעברו את הטיפול הנכון – יוכלו להשתלב בחברה. לכן, תיוגים או סטיגמות עושים לאותו אנשים עוול, מעודדים אפליה וגורמים להם סבל רב. טיפול יעיל יכול לשלב בין תרופות, טיפול פסיכולוגי, טיפולי תרפיה למיניהם, שיקום בקהילה ועוד. תמיכה והבנה חשובים ביותר לתהליך ההחלמה.

מחלות נפש קשות

איך ניתן לזהות הפרעות או מחלות נפש קשות?

חשוב להבין כי הפרעה נפשית היא שם כוללני לקבוצה של מחלות המשפיעות על התחושות והרגשות של האדם, לצד יכולתו לתקשר עם הסביבה. האבחון המדויק ייעשה אך ורק על ידי איש מקצוע המתמחה במחלות מהסוג הזה, כלומר פסיכיאטר. המחלות נפשיות הנפוצות ביותר הן הפרעה דו קוטבית, חרדות, דיכאון וסכיזופרניה. לחצים, פחדים ומתחים הם חלק בלתי נפרד מאנשים החווים מחלה נפשית. אך אצלם, בעיות אלו מופיעות בעוצמות חזקות ביותר, המקשות על פעילות תקינה בחיי היום יום. לעתים גם יש תסמינים שהם פיסיים, בשילוב לתחושות הללו. יש כאלו החווים הזיות, מחשבות שווא ותופסים את המציאות באופן חסר היגיון.

מחלות נפש קשות
מעוניינים לפרסם מאמר באתר?

השאירו פרטים ונציג ייצור אתכם קשר

שתפו עם חברים
פופולרי באתר