ניתוח פרוסטטה – מהו ואיך הוא מתבצע?

תוכן עניינים

ניתוח לכריתת הערמונית, או בשמו השני והמוכר יותר – ניתוח פרוסטטה, מהווה את אחד מהניתוחים המוכרים והפופולאריים ביותר בעולם הרפואה כיום. בשורות הקרובות, נביא לידכם מידע נוסף על ניתוח לכריתת הערמונית, ומידע רלוונטי על הסוגיות הבאות – מה היא הסיבה למעבר ניתוח לכריתת הערמונית? אילו תוצאות מתקבלות לאחר ניתוח זה? מה הוא הליך ההחלמה הצפוי לאחר מעבר ניתוח פרוסטטה, ועוד מידע מגוון נוסף.

בתור התחלה – מה היא הערמונית?

בלוטת הערמונית מהווה את אחת מתוך בלוטות המין הקיימות בגופם של הגברים. מדובר על שלפוחית אשר נמצאת באזור שלפוחית השתן, והיא מגיעה ממש עד לצינור השופכה בעצמו. התפקיד העיקרי והחשוב ביותר של בלוטת הערמונית, זה לייצר את נוזל הזרע של הגברים, אותו נוזל הזרע שחשוב למערכת הרבייה של הזכרים. בעיות שונות שנגרמות בערמונית, עשויות להביא לתסמינים רפואיים לא נעימים בכלל, זאת לדוגמת דימום בשתן, וכיוצא בזאת. במקרים רבים, בעיות בערמונית יכולות להוביל לצורך ממשי במעבר ניתוח לכריתת הערמונית.

מתי צריך לעבור ניתוח פרוסטטה?

את הערמונית, צריך לכרות כאשר מדובר על ערמונית אשר גדלה לממדים גדולים מאוד, וגדילה זו מפריעה לתפקיד תקין של הגוף. התסמינים הבאים, עשויים להעיד כי ישנו צורך בכריתה של הערמונית – אי ספיקה של הכליות, זיהום חוזר ונשנה בדרכי השתן, חוסר תגובה לתרופות, קשיים וכאבים במתן של שתן, אבנים הקיימות בשלפוחית השתן, וכיוצא בזאת.

מה יכול להוביל למצב של ערמונית מוגדלת?

למעשה, למעלה מארבעים אחוז מהגברים יחוו מצב של ערמונית מוגדלת כבר מגיל 50 ואילך. מדובר בתהליך טבעי, המתרחש בגוף וכמעט שלא ניתן להרגיש אותו. מה שכן מרגישים זה את תופעות הלוואי שנוצרות כתוצאה מזה. הערמונית שעוברת תהליך הגדלה יכולה במקרים מסוימים ללחוץ על איברים אחרים מסביב לה ואז נוצרים זיהומים בדרכי השתן, בעיות במתן שתן, אי ספיקה של הכליות, אבנים בשלפוחית, דימום ועוד.

מטרתו של הניתוח לכריתה של הערמונית

כאשר מבצעים ניתוח לכריתה של הערמונית – לא מסירים את כל הערמונית, אלא חלק קטן ממנה. המטרה העיקרית של הניתוח, זה להוריד בצורה משמעותית את הלחץ הגדול שנוצר כתוצאה מהערמונית המוגדלת בגופו של הגבר, דבר שמוביל אצל גברים רבים לבעיות שונות בתפקוד התקני.

לסיכום, אם אתם סובלים מערמונית מוגדלת או מאחד מהתסמינים שתוארו לעיל, מה שאתם צריכים לעשות הוא לבקש הפניה לאורולוג בכיר ומקצועי המתמחה בתחום זה. המטרה היא לאבחן את הבעיה בצורה יסודית ומקצועית דרך בדיקות דם, בדיקות שתן ובדיקות נוספות, למצוא את הפתרון המתאים ביותר ואם יש צורך לבצע ניתוח. ניתן לבחור בין ניתוח ערמונית סגור לפתוח, כאשר לכל גישה יש את היתרונות אל מול החסרונות שלה וכמובן שזה מאוד תלוי במצב שלכם ובהמלצת הרופא המטפל.

מעוניינים לפרסם מאמר באתר?

השאירו פרטים ונציג ייצור אתכם קשר

שתפו עם חברים
פופולרי באתר