איך מטפלים במקרים של טיקים קוליים? הנה מה שצריך לדעת

תוכן עניינים

טיקים קוליים אלו בעצם טיקים אשר מערבים את מיתרי הקול, את שרירי הנשימה ואת חלל הפה וכתוצאה מכך גורמים להשמעת קולות באופן בלתי רצוני בקרב אלו שסובלים מהם. טיקים קוליים בדרך כלל יבואו לידי ביטוי בקולות אנחה, שיעול, כחכוח בגרון וכדומה, אם כי במקרים נדירים יותר של טיקים קוליים מורכבים הדבר יבוא לידי ביטוי אף גם בקללות או בחזרה על מילים וביטויים ספציפיים. אז מהן דרכי הטיפול במקרים שונים של טיקים קוליים ומה עוד חשוב לדעת על נושא זה? בכתבה זו החלטנו להסביר לכם כל מה שכדאי לדעת בנושא של טיקים קוליים וכל היוצא בכך.

 

מה יכול להחמיר טיקים קוליים?

אין זה משנה אם מדובר על אקולליה או תסמונת טורט שכן, בכל מקרה של טיקים שכאלו חשוב מאוד לדעת קודם לכן מה יכול להחמיר אותם, זאת על מנת שתוכלו להקל ככל הניתן על ההתמודדות עם תופעה זו. ובכן, חרדה ולחץ נפשי עלולים להחמיר טיקים במידה רבה מאוד, בעוד כי גם תחושות של עייפות, כעס ואפילו התרגשות קיצונית עלולות להחריף את התסמינים. אי לכך, חשוב מאוד להדגיש כי כאשר מדובר על הורים שהילד שלהם מתמודד עם טיקים שכאלו, ההיבט המרכזי באשר להתמודדות יהיה להראות רגישות ואמפתיה. הדבר האחרון שתרצו בתור הורים לילד שמתמודד עם טיקים הוא לגרום לו להרגיש לא בנוח (מה שיכול בעקיפין גם להחמיר את הטיקים) ולכן רצוי לבוא ממקום מתחשב, שקול ורגיש.

 

האם ידוע מהו הגורם של הטיקים?

הגורם המרכזי להיווצרותם של טיקים לא ברור במלואו למדע. אולם, כדאי לדעת כי הדעה הרווחת היא שמדובר על שילוב של גורמים סביבתיים וגורמים גנטיים מרובים. אחת ההשערות המרכזיות היא שחוסר איזון של דופמין במוח עלולה לגרום לתיקים מאחר ומדובר על נוירוטרנסמיטר חשוב למדי באשר לתקשורת שבין תאי העצב. אולם, השערה זו שנויה במחלוקת ואינה הוכחה במלואה. הטיפול בתיקים משתנה בהתאם לחומרתם. במידה ואכן יהיה צורך בטיפול בדרך כלל הוא יבוא לידי ביטוי בטיפול תרופתי והתנהגותי. 

מעוניינים לפרסם מאמר באתר?

השאירו פרטים ונציג ייצור אתכם קשר

שתפו עם חברים
פופולרי באתר